...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

sairaalaan hiusväristä


Kaupan hiusväri vei naisen hengityskoneeseen – ”Tunsin, kuinka päänahka pulppusi”

Vantaalainen Jaana Vänskä, 49, värjäsi ensimmäistä kertaa elämässään hiuksensa viime viikon keskiviikkona. Hetken kuluttua hän taistelikin jo hengestään.
Asiasta uutisoivalle Iltalehdelle kommentoinut Vänskä kertoi, että kymmenen minuutin kuluttua värin levittämisestä hän tunsi kihelmöintiä päähanassa. Hänen korvansa ja silmänsä turposivat umpeen.
– Tunsin, kuinka päänahka pulppusi. Tiesin heti, että tämä ei ole normaalia ja säntäsin pesemään värin pois, Vänskä kertoo lehdelle.
Yön aikana oireet pahenivat ja jopa hengittäminen kävi vaikeaksi. Vänskä kiidätettiin sairaalaan, jossa hänelle kerrottiin, että allerginen reaktio olisi pian vienyt hengen. Nainen vietti sairaalassa viisi päivää, ja nyt hän voi jo paremmin. Hän on ollut yhteydessä hiusvärin valmistajaan Schwarzkopfiin ja tehnyt asiasta ilmoituksen kuluttajasuojaan.http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194777493437/artikkeli/il%20kaupan%20hiusvari%20vei%20naisen%20hengityskoneeseen%20tunsin%20kuinka%20paanahka%20pulppusi%20.html

Kosmetiikkavalmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyy sosiaali- ja terveysministeriölle

Tämä enteilee hyviä uutisia!
Aikaisemmin kun kosmetiikan valvonta on ollut Työ-ja Elinkeinoministeriön alaisuudessa niin näitä asioita on peilattu  kaupallisessa valossa. Nyt toivottavasti asiaan tulee muutos!
Toivottavasti kosmetiikkaa aletaan käsittelemään terveyden kannalta, sekä hyvässä että pahassa. Se kuinka paljon kosmetiikka pystyy todellisuudessa vaikuttamaan ihon kautta taitaa olla kohtuullisen kiistanalainen asia. Mutta todistettua on että se saattaa joissain tapauksissa olla allergisoivaa ja  jopa  vaarallista.

Toivottavasti nämä uudet ihmiset Sosiaali-ja Terveysministeriössä osaavat katsoa asiaa myös KAMPAAJAN kannalta. 
Toivon kovasti että joku uskaltaisi ottaa jo käsittelyyn tämän uuden työlskentelytavan. Ensin hiukset leikataan ja vasta sen jälkeen värjätään.Eikä hapetevärjättyihin hiuksiin kosketa paljain käsin.
Miksi? No siksi kun tiedetään että värjättyä hiusta käsiteltäessä hiusväri imeytyy kampaajan käsien kautta häneen!
Mitä sitten? Niin on tehty aina. 
Tukes ohjeiden mukaan hapetehiusväri on turvallista jos sille altistuu 6 vk välein 30 min kerrallaan. Tämä ei toteudu kampaajan kohdalla ja KETÄÄN EI NÄYTÄ KIINNOSTAVAN!


"Kosmeettisia valmisteita koskevan lainsäädännön valmisteluvastuu siirtyy työ- ja elinkeinoministeriöltä sosiaali- ja terveysministeriölle vuoden 2013 alusta alkaen. Kosmeettisia valmisteita ovat esimerkiksi aurinkovoiteet, hiusvärit ja kynsilakat. 

Valmisteiden sääntelyn tavoitteena on, että valmisteet ovat turvallisia ihmisten terveydelle. Vastuu kosmeettisten valmisteiden turvallisuudesta on tuotteen valmistajalla ja markkinoille saattajalla. Kosmetiikan valvonnasta vastaavat kuluttajaturvallisuuslain viranomaiset. Markkinoilla olevia kosmeettisia valmisteita valvoo pääasiassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja maahantuotavia valmisteita tullilaitos. Kauneudenhoitopalvelujen valvonta säilyy kuluttajaturvallisuuslain piirissä.


Suomen kosmetiikkalainsäädäntö perustuu EU:n kosmetiikkadirektiiviin, joka korvautuu 11.7.2013 alkaen uudella EU-asetuksella. Uusi asetus korvaa pääosin myös nykyisen kansallisen lainsäädännön."
  
Lisätietojaneuvotteleva virkamies Marilla Lahtinen, STM, p. 050 3589 338
ylitarkastaja Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 064686