...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

SafeHair Salon

Mikä on SafeHair Salon

Se on Tanskalainen sertifiointi, missä ulkopuolinen taho on määritellyt miten toimitaan turvallisemmin. Tämä sertifiointi pitää uusia vuoden välein ja aina sen yhteydessä tehdään tarkastus että sääntöjä on noudatettu.
Näin kuluttaja voi olla varma että tämä kampaamo käyttää vain sallittuja tuotteita, eikä hänen tarvitse pelätä joutuvansa harhaanjohtavan markkinoinnin kohteeksi

"Sen tarkoitus on auttaa asiakasta ja kampaajaa ymmärtämään käyttämiensä kosmetiikkatuotteiden terveysvaikutuksia ja siten valitsemaan turvallisempia tuotteita ja työtapoja."

Tämä konsepti on ekokampaajan ja tavanomaisen kampaajan välimaastossa, hyödyntäen molempien parhaat puolet

Kantavana ajatuksena on että jos se on turvallista työntekijälle, se on turvallista asiakkaalle ja ympäristölle. Tämä on työturvallisuus asia.

Tämä on asia jossa kaikki voittaa :)


Yrityksen tulee täyttää seuraavat ehdot ennen sertifioinnin myöntämistä:

- Kampaamon omistajalla tai vastaavalla tulee olla riittävä tietämys kosmetiikan kemiasta sekä kampaamonsa tuotteiden terveysvaikutuksista.
- Kampaamon omistaja tai vastaava on osallistunut Safe Hair Salon -konseptin mukaiselle yksipäiväiselle kurssille.
- Kampaamon omistajalla tai vastaavalla sekä työntekijöillä tulee olla virallinen ammatillinen koulutus (tutkinto)
- Missään kampaamon tuotteissa ei saa käyttää Safe Hair Salonin listauksessa kiellettyjä kemikaaleja. 
- Safe Hair Salonissa työskentelevät harjoittelijat eivät myöskään saa käyttää kiellettyjä kemikaaleja sisältäviä tuotteita harjoittelunsa/työskentelynsä aikana. Tämä koskee myös kulmakarvojen ja/tai ripsien värjäyksessä sekä meikkauksessa käytettäviä tuotteita. 
- Kaikki Safe Hair Salonin kiellettyjen kemikaalien listassa (liite A) mainittuja kemikaaleja sisältävät tuotteet on poistettava kampaamon tiloista ennen sertifiointia.
- Safe Hair Salon –kampaajat kiinnittävät erityishuomiota eri allergioihin. Ennen käsittelyä, kampaaja varmistaa asiakkaaltaan mahdolliset kemikaaleihin kohdistuvat allergiat. Mikäli asiakas saa käsittelyn aikana allergisen reaktion, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä lääkäriin.
- Hiusten vaalentaminen on sallittua Safe Hair Salon –yrityksissä, mutta vaalennusaine ei saa olla ihokontaktissa. Safe Hair Salon suosittelee voidepohjaisten vaalennusaineiden käyttämistä.
- Pesussa ja puhdistuksessa on käytettävä virallisesti ympäristöystävällisiksi hyväksyttyjä pesu- ja puhdistusaineita.
- Mikäli kampaamo tarjoilee ruokaa tai juomaa asiakkailleen, tuotteiden tulee olla luonnonmukaisesti valmistettuja.
- Kampaamon omistajan tai vastaavan tulee ohjeistaa ja opastaa työntekijöitään Safe Hair Salonin tavoitteista ja työtavoista.  

Tällä hetkellä Suomessa on vasta yksi "SHS"  pilotti liike Tukkatalo, Espoo

Helpottaakseen kampaajan valintoja täältä löydät kiellettyjen ja sallittujen tuotteiden listat:

Miten hiuksia siten voi  SafeHair salon konseptissa värjätä?

Vaikka ei ole olemassa turvallista tapaa värjätä hiuksia niin on olemassa turvallisempia tapoja. Hiustenvärjäys on tämän päivän tiedon mukaan turvallisinta tehdä suoraväreillä, mutta pitää tietää millä.  Kaikki suoravärit eivät ole niitä turvallisempia, koska osa niidenkin pigmenteistä saattaa olla erittäin allergisoivia.
Siksi pitää tietää mitä ja miten.
Tässä konseptissa käytetään kasvivärien ja muiden suoravärien turvallisempia pigmenttejä ja näin saadaan asiakkaalle halutun värinen hius – turvallisemmin.
Tässä konseptissa voidaan käyttää myös vaalennusainetta, määrätyin rajoituksin. Sen vuoksi on mahdollista tehdä raitoja ja saada myös maantienruskeaa hiusta vaaleammaksi. Tietysti hiusten sävyn tummentaminen on mahdollista, ihan mustaksi asti
Harmaanpeitto on yleisesti haastavin hiustenvärjäys tilanne. Me saamme hyvin häivytettyä harmaat ja jos asiakas haluaa ”täyspeittävän”, niin sekin on mahdollista, mutta ei yhdellä istumalla. Melkein kaikkea siis voidaan tehdä, mutta ei välttämättä heti. Kaikki riippuu lähtötilanteesta ja siitä mihin halutaan…  tämä on prosessi.

Tässä esimerkki SHS värien sekoittamisesta


Alla luettelo SafeHair Salongissa kielletyistä kemikaaleista