...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Tuoteturvallisuusopas kampaajille

Vihdoin ja viimein saimme oppaan miten näitä käyttämiämme kemikaaleja on hyvä käyttää turvallisesti. Opas on oikeastaan ensimmäinen laatuaan , sillä mikään taho ei edellytä tälläistä tietoa kampaajalta. Edes koulussa ei asiasta juurikaan puhuta. Tukkureiden järjestämissä koulutuksissa keskitytään muotiin ja kyseisen maahantuojan tuotteiden markkinointiin. Huolestuuneena olen pannut merkille että näissä koulutuksissa jaettu tieto ei ole aina ihan rehellistä ja oikeaa. Tästä räikeimpänä esimerkkinä pidän hiusvärin markkinointia PPD vapaana. Kun luin tämän tuotteen INCI listaa niin siellä on kuitenkin Toluene-2, 5 Diamine, joka on käytännössä samankaltainen aine ja aiheuttaa samanlaiset reaktiot värin kehittymisessä ja allergian muodostumisessa. Tämän lisäksi esitteessä jopa mainitaan että hiusväristä on poistettu KAIKKI myrkylliset aineet ja korvattu vaarattomilla, sopii myös allergisille. Moni INCI:n aineista kuitenkin löytyy allergia-ja astma liiton sivuilta allergisoivina aineina joita on syytä välttää mm Resorcinol. Kun "kouluttaja" kertoo totena tälläisiä asioita kampaajalle ja kampaajalla ei ole mitään tietoa asian todenperäisyydestä hän luonnollisesti uskoo kauan tuntemaansa hyvää tuttuaan.
 Aqua (water), Cocamide MEA, Ceteareth-6, Polysorbate 80, Cetearyl Alcohol, Ammonium Hydroxide, Toluene-2, 5 Diamine Sulfate, Parfym (Fragrance), Sodium Sulfite, Polyamide-2, Resorcinol, Ascorbic Acid, Trisodium HEDTA, m-Aminophenol, 4-Amino-m-Cresol, 2,4-Diaminophenoxyethanol HCI, 4-amino-2-Hydroxytoluene, 2-amino-6-Chloro-4-Nitrophenol, Hydrolyzed Silk, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Bezyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Limonene

 Tämä turvallisuus ohje on ensimmäinen ja ehkä hieman kevyt vielä, mutta varmasti tulemme saamaan täydennystä nyt annettuihin tietohin.

 Huomasin ohjetta lukiessani sieltä lauseen "jos tuotetta joutuu iholle, huuhtele heti runsaalla vedellä" Mitenkähän tätä pitäisi tulkita?

http://teknokem.fi/files/teknokemia/liitetiedostot/TY_tuoteturvallisuusopas_kampaamoille_auki_2012.pdf