...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

EKOMEIKKISARJA

Heeei nyt tuli hyvähyvä ekoeko -juttu !

Eli CC (=Couleur Caramel) on humaani, luonnollisesti hoitava ja kokonaisekologinen meikkisarja. Sen hoitavina ja meikkaavina aineina on luonnosta saatavat kasviraaka-aineet ja luonnon mineraalit. Raaka-aineina käytetään ja etitään koko ajan uusia Reilunkaupan kriteerit täyttäviä raaka-aineita. Runsaasti pigmenttii, pehmeet ja mikronisoidut puuterit, pysyy pitkään ja ne levittyy tosi hyvin. Plussana tulee viel pakkaukset, mitkä on myös ekologisia, koska ne on tehty kierrätysmateriaalista ja ne on uudelleen kierrätettäviä. Sarjassa on myös uudelleen täytettäviä meikkirasioita ja luontoo säästäviä täyttöpakkauksia.

Ihmettelin pitkään miten voi olla humaani meikkisarja. Sain tietää sen koulutuksessa, missä kerrottiin, että CC harjottaa oikeudenmukaista ja reilua kaupankäyntiä ja pitää huolta että yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden väliset suhteet on hyvät. Ison plussan saa myös se, ettei CC :tä testata ollenkaan eläimillä, vaan ulkopuolinen labra testaa tuotteet vapaaehtoisilla koehenkilöillä. Ja koska sitä ei testata eläimillä, ranskalainen eläinsuojeluyhdistys ONE VOICE suosittelee CC :n tuotteita. Meikkisuteihinkaan ei käytetä minkään eläimen karvaa ! Hyvähyvä !

Koulutuksen aikana kuulin pari kertaa sanan sertifioitu. Se tarkottaa sitä, että ekologiseksi väitetty tuote lähetetään jonkun näköseen labraan, missä ne tosi tarkkaan tutkii, että onko tuote niin ekologinen, kuin väitetään. Ja jos on, se saa leiman, missä kerrotaan että tuote on sertifioitu = ekologinen. Couleur Caramel on siis sertifioitu, ja sen vahvistaa ainakin neljä eri labraa.

Couleur Caramel :n nettisivuille pääset oikealla olevasta linkistä.

Viime viikot . . .

Muutama viikko sitten mun työpaikalla oli maikkarin kuvaukset. Muaki kuvattiin työntekijänä, hiusmallina ja meikkimallina. (Videon voi muuten kattoo katsomosta. Linkki oikealla !) Mun lapsuudenkaveri nauro mun monitoimisuudelle. Nooo, ei se mitään. Joku viikko sen jälkeen Johanna laitto mulle sähköpostissa jotain ekokampaajan koulutuksesta. En heti ottanu sitä minään, ajattelin vaan et taas jotan ekoeko -juttuja, ja muutenki kurssin hinta oli sen verran ettttttä.

Ei kestäny varmaan ees viikkoakaan ku löysin itteni opetusvirastolta, allekirjoittamassa oppisopimusta ekokampaajan koulutukseen. Aika munkki. Aika tosi hyvä munkki. Huvittavaa täs on se että ensinnäki, mä en todellakaan oo mikää ekoilija. En tiiä mitään noista jutuista. Sit toisena huvittavana tulee se, että miten mulla on voinu olla näin hyvä tuuri? Kaikki ihmiset tietää, et oon ku Aku Ankka, aina mokaamassa kaiken, aina epäonninen. Mut mitämitä, nyt mä oon sellases asemas, mist moni unelmoi. Ei tälläst tapahdu mulle.