...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Kahdenlaista Luotettavaa tietoa – suullinen ja kirjallinen. Jos nämä eroavat toisistaan, mihin sinä uskot?


Herää kysymys miksi maahantuojan kirjallinen ohje Hapetehiusväreistä on erilainen kun mitä  koulutuksissa opetetaan ja miten siellä toimitaan.

Miksi sitten tukkuri ei kouluta ammattilaista, omaa asiakastaan rehellisesti, samallatavalla kuin heidän turvallisuusohjeessa neuvotaan? Onko mahdollisesti kyse siitä että kirjallisia ohjeita on käytännössä mahdotonta kenenkään noudattaa ?
JOS näin on silloin Tukes on tehnyt vakavan virheen päästäessään tällaisen tuotteen markkinoille ja vielä kuluttajan käsiin. Kukaan ei pysty takaamaan että värjäys suoritetaan tai sitä edes pystytään tekemään turvallisesti  ja turvallisissa olosuhteissa, käyttöohjeen mukaisesti- varsinkaan kotioloissa.

Tämä on niin pitkään ollut näin että kukaan ei enää edes kyseenalaista sitä! Tässä on liian isoista rahoista kyse että kukaan edes haluaa välittää L
Tässä on kyse harhautuksesta - vastuunvälttämisestä. Sen siirtämisestä kampaajalle- kuluttajalle itselle. Maahantuoja tietää ja tuntee varmasti tuotteen todelliset vaarat, mutta on onnistunut saamaan jotenkin jopa viranomaiset puolelleen tukemaan tätä myrkkyteollisuutta.

Jos / kun asiakas saa allergisen reaktion maahantuoja pääsee vastuustaan juuri näiden kirjallisten ohjeiden ansiosta. 

Muutama esimerkki  ristiriitaisesta viestinnästä. 


* Hiusväriä joka sisältää PPD:tä (=hapetehiusvärit) ei saa levittää iholle. Tämä on määräys koko EU alueella. Teknokemianyhdistyksen kirjallisissa turvallisuusohjeissa sanotaan ; ”jos hapetehiusväriä joutuu iholle on se heti huuhdeltava runsaalla vedellä.”
- Kuinka monelle on koulutuksissa /koulussa kerrottu tämä tai levittääkö kouluttajat värin iholle? Huuhdellaanko se koulutuksessa pois jos sitä joutuu iholle?


Sitten on tämä Allergia /herkkyystesti

*Valmistajat suosittelevat ihoherkkyystestin tekemistä asiakkaalle aina 48 tuntia ennen jokaista värjäystä. Asiakkaan pitää tämän ohjeen mukaan aina ennen jokaista värjäystä käydä 2 pv aikaisemmin testissä.
- Kuinka monelle on koulutuksissa /koulussa kerrottu tämä tai tehdäänkö näitä  koulutuksissa/kouluissa kävyille asiakkaille?
-Kuinka monelle on opetettu näiden testien tekeminen , diagnisointi ja ensiapu mahdollisesta reaktiosta?


Katja Kållheim kysyi Loreal:ta sekä Wellalta vastauksista näihin kysymysiin. Voit itse päätellä vastasivatko he jotain vai eivät.

”Kysmykseni taustalla on ajatus siitä että näillä ns. allergiatesteillä luodaan väärää mielikuvaa ja valheellista turvallisuuden tuntua. Ohjeistuksia pitää selventää jotta päästään yhteisymmärrykseen siitä pitääkö niitä nyt sitten tehdä vai ei? Usempi tahohan on nyt sanonut että näitä ei enää suositella, miksi siis kosmetiikkateollisuus näissä roikkuu kirjallisessa ohjeistuksessa? Mielenkiintoista on myös miten allergiatilastot laaditaan, sivuvaikutuksia joita ei raportoida kuuluu tosi usein, esim kirvelyä, punoistusta jne. Sivuvaikutuksia mitä moni ei edes miellä siksi, vaan ajattelee ne "luonnollisiksi" reaktioiksi. Jos nämä rekisteröitäisiin, olisi tilasto aivan erillainen.”

"Hei! Kyselisin miten te suhtaudutte tämän ns. allergiatestin tekoon hiusten värjäämisen yhteydessä? Nythän on useampia suosituksia siitä että näitä ei tehtäisi koska kampaajilla tai asiakkailla ei ole diagnostisointiin pätevyyttä, myöskään testitulos ei välttämättä vastaa todellisuutta. On myös esitty että itse testi on riski sinällänsä." -Katja-

L’Oreal Paris Suomi
Hei Katja, kiitos kysymyksestäsi. Jotkut ihmiset saattavat olla allergisia hiusväreissä olevien värien esiasteille. Tämän riskin takia suosittelemme aina tekemään allergiasta varoittavan testin 48 tuntia ennen jokaista hiustenvärjäystä.
Me uskomme hiusvärien allergeenipitoisuuksien olevan liian alhaisia herkistymiselle allergiasta varoittavan testin aikana, kun testi on tehty ohjeen mukaisesti (laittamalla väriainetta 1 euron kokoiselle alueelle korvan taakse 48 tunnin ajaksi). Testin tekeminen voi estää allergisen reaktion kasvoilla.
Suositukset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Kuluttajaneuvontamme neuvonta@loreal.com auttaa, jos haluat lisätietoja. Mukavaa joulun odotusta Sinulle!


Wella Professionals Suomi
"Hei Katja! Vain 0,5-1% asiakkaistamme on saanut allergisia reaktioita värien ainesosista ja allergiatestit eivät ole pakollisia missään pohjoismaassa. Wella on tosin jo monta vuotta kehottanut kaikkien väriensä käyttöohjeissa salonkeja tekemään 48 tunnin ihoärsytystestin ennen tuotteen varsinaista käyttöä. Toivottavasti tästä tiedosta oli sinulle hyötyä. Mukavia pyhiä!"
Jos Norja taipuu niin erittäin mielenkiintoinen artikkeli heidän työntekijäliitolta


= Jos hiustenvärjäyksestä saa reaktion, tästä kannattaa ilmoittaa hiusvärin valmistajalle tai maahantuojalle, jotta yritys voiselvittää, mistä se johtui. Yritykset hoitavat yksittäiset ilmoitukset tapauskohtaisesti kuluttajan kanssa. Tuotteesta johtuvat ei-toivotut tapaukset myös dokumentoidaan lain edellyttämällä tavalla tuotetietoihin ja huomioidaan tuotteiden turvallisuusarvioinnissa.

http://www.teknokemia.fi/ÄLÄ USKO - VAAN OTA ITSE SELVÄÄ, kysele, epäile vaadi vastauksia. Ne on kaikki saatavilla JOS haluat tietää.
Voit itse käydä ottamassa kantaa asiaan ja testataan SoMen voima kemianteollisuuden jättiläisiä vastaan ;)


Verovelka rekisteristä

Hurjaksikin äitynyt keskustelu verovelka rekisteristä hämmentää osaa yrittäjiä. Koska kuitenkin yli 20 000 yritystä on jo vapaaehtoisesti julkaissut verotietonsa.
Miksi siis joku haluaa julkaista vapaaehtoisesti omat tietonsa?
He haluavat näyttää yrityksenä toiminnan läpinäkyvyyden, sen että ei ole mitään salattavaa ja että tämä yritys on hoitanut yhteiskuntavelvoitteensa.
Verovelka on yksi harmaantalouden muoto.Valtiovarainministeriön mukaan yrityksillä on noin 4 miljardia euroa verovelkaa. Tällaisia yrityksiä on arviolta 30 000.  Avoimuudella ja läpinäkyvyydellä on suuri merkitys harmaan talouden kitkemisessä.
Harmaatalous ja vääristynyt hintakilpailu on juuri yrittäjän menestymisen este.
Kuitenkin Suomen valtio joutuu ottamaan tänä vuonna  9,5 miljardia euroa uutta nettolainaa. Ensi vuoden osalta arvio on 7 miljardia euroa. Tämäkin summa olisi 4 miljardia pienempi jos kaikki nämä verot maksettaisi.
“Pimeää työtä ei ole yksistään kassan ohi myyminen. On maksamattomia lakisääteisiä vakuutuksia, on maksamattomia veroja, on tes:in vastaisesti palkattua työvoima jne jne, liian usein keskitytään vain ns. ohimyyntiin. eikö se ole aika edullista olla vaikka vuokrapaikalla, unohtaa maksaa vakuutuksia, unohtaa maksaa alvit ja verot ja yelit, laiminlyödä kirjanpitovelvollisuus. Itse olen nyt vasta tajunnut että tätäkin on. Kaikki tilitoimistot ei ohjeista asiakkaitaan, jos nyt tilitoimistoa onkaan,,, sitä on kuulkaa kaikkea mahdollista, aina ajatellaan pimeän työn olevan vain ohikassan myyntiä, niin itsekin ajattelin ennen kuin silmät aukesi…” Sara Soini, Kauneuskeskus Mona Oy
verovelkaa ei näy jos siitä on tehty maksusopimus ja suunnitelma, on velkojan kanssa asiansa sopinut, silloin ei tälläiseen reksteriin joudu.
Herää siis kysymys, miksi julkinen rekisteri aiheuttaa niin paljon tuskan huutoja?
Tässä asiassa edelläkävijöinä on nyt myös Kampaamot ja Kauneushoitolat jotka ovat halunneet lähteä tälle läpinäkyvyyden tielle ja antaa yrityksenä katsastettavaksi.
Eikä siinä vielä kaikki vaan he ovat antaneet ulkopuolisen tahon tarkastaa veromaksutietonsa lisäksi myös kaupparekisteriote, YTJ-ote , työehtosopimustieto, eläkemaksutieto, liiketoimintakiellot, tapaturmavakuutus
Tämän lisäksi he ovat vielä vapaaehtoisesti sitoutuneet 8 muuhun kohtaan mm antamaan Aidon kuitin, noudattamaa työehtosopimusta, ottamaan vastuuvakuutuksen. kertomaan koulutuksensa…Nämä yritykset löydät http://luotettavakauneus.fi/kartta/
-Jotta tiedät mistä maksat-http://luotettavakauneus.fi/verovelka-rekisterista/