...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Mulla oli ekat koulutuspäivät viime viikon perjantaina ja lauantaina. Sain tietää että päivät tulis olemaan 10-11 tuntia per päivä. Ei niin kiva. Mut loppujen lopuks päivät meni toosi nopeesti. Ihmeteltiinki muiden oppilaiden kanssa että miten nopeesti tunnit meni.

Ensimmäisen päivän aiheena oli Intialainen hieronta, ja pian huomasin ettei intialainen hieronta ole hieronta. Intialaiseen hierontaan kuuluu kolme osiota; kasvo-, selkä- sekä päähieronta. Intialainen päähieronta on länsimaiseen elämäntapaan soveltuva, rauhoittava niska-hartia-pää -alueen hieronta, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita. Sen takia hierontaa voisi kuvata stressipesuksi, koska se purkaa stressiä nopeasti. Jopa puolen tunnin käsittely antaa levollisen olon, minkä jälkeen aivot virkistyvät, ajatukset kirkastuvat sekä olo on seesteinen. Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa ja nopeuttaa solujen uusiutumiskykyä ja tällä tavoin edistaa tervettä hiustenkasvua.
Kasvohieronnassa verenkierron aktivoituminen rentouttaa sekä rauhoittaa silmien lihaksistoa, katse kirkastuu ja silmien väsyminen vähentyy. Tämä parantaa keskittymistä sekä tuo helpotusta henkiseen väsymykseen. Moni on myös maininnut unen laadun parantuneen, ja kuvanneet, että hoidon jälkeen uni on ollut rauhaisaa ja syvää.
Intialaisessa hieronnassa ei käytetä melkein yhtään voimaa, vaan sen tarkotuksena on ns. sisäinen hieronta. Suhtauduin tosi skeptisesti ensin, mutta huomasin kun kouluttajamme Mona teki hierontaa toiselle oppilaalle, miten paljon hän muuttui. Se oli pelottavaa, koska koko luokkahuoneessa energia muuttui ja kaikki tunsi sen. Jopa mä. Ja se on outoa.
Toinen päivä meni myös siihen että kerrattiin intialaista hierontaa, sekä harjoteltiin sitä. Oli mielenkiintosta yrittää, saako itse aikaan samanlaisen reaktion minkä Mona sai aikasemmin. En kyllä saanut, mut yritys hyvä kymppi. Haluisin tietää tai kuulla millaisia kokemuksia muilla on intialaisesta päähieronnasta, tai kiinnostaisiko kokeilla.

Tokana päivänä puhuttiin myös savista ja niiden vaikutuksesta hiuksiin ja koko kehoon. Oli jännä kuulla miten paljon savi oikeasti tekee mm. hiuksille. Savet puhdistavat tehokkaasti ja poistavat kaikkia kemikaaleja, mitä saamme erilaisista shampoista. Savia on hyvä käyttää varsinkin jos aikoo värjätä hiukset kasviväreillä, koska ne tarttuvat paremmin terveisiin ja "puhtaisiin" hiuksiin.