...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Trash Queen 2013

Kierrätystehdas tapahtumassa järestettiin neljännen kerran Trash Queen- Kilpailu. Se on  fantasiaa joka tehdään  annetun aiheen mukaisesti ja  jonka innoittajana  on ekologisuus ja kierrätys.Työssä pitää olla selkeästi löydettävissä uudessa muodossa nämä  elementit . 
2013 aiheena on univormu.

Arvioinnissa otetaan huomioon kokonaisuus meikki/maskeeraus, vaatteet ja hiukset, mutta työssä arvioidaan erityisesti ekologisuuden näkyvyyttä ja käyttämistä työssä.

Kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran ja myös tälläkertaa taso oli erittäin korkea. Kipailun järjestää yhteistyössä Tukkatalo ja Unique5.

Voittaja: UniformisLentoemäntä/laivaemäntä/sailorgirl unifromu joka on valmistettu puvuntakeista. tekniikka: Koneompelu

moodboard ja takin ehdoilla syntyi työasu johon kuuluu esiliina ja hame, jotka käyttökelpoisia tarjoilija-; lentoemännän tai muuhun palvelutyöhön. Hameen helma on näytökseen tehty normaalia työvaatetta lyhyemmäksi, catwalk-pituuteen.

Virve Balk, freelancer puvustaja, kierrätysompelija/suunittelija
malli: Jenny Björn

Yleisökilpailun voittaja Ilmalaivan konemies


"Hieman kuvitteellisessa steampunk maailmassa ilmalaivat ovat hyvinkin tyypillisiä kulkuvälineitä. Mekaanisella voimansiirrolla on usein merkittävä rooli näiden ilmalaivojen lennättämisessä ja niinpä konemiehet ovat oleellinen osa jokaista alusta. Rattaat ja kaikki muu koneisto vaativat ammattitaitoista huoltoa ja tarvittaessa korjaamista. Konemiesten ammattikunta on välttämätön osa ilmalaivoilla lentämistä ja tyylikkyys sattuu olemaan merkittävä osa konemiehenä olemista.

Tässä ammatissa joutuu työskentelemään vaikeissa olosuhteissa. Korkealla ilmassa on yleensä kylmä ja huoltotoimenpiteet tehdään yleensä ilmalaivojen lämmittämättömissä osissa.

Tästä syystä aionkin valmistaa konemiehen hatun ja työliivinin hamppufutonista kierrätetystä hamppukuitulevystä. Housuiksi tulee vanhoista nahkahousuista tehdyt nahkapussihousut ja työkengiksi varsista levennetyt pieksut. Koristeet teen romumessingistä ja nahasta.
Työssä tarvittavat työkalut tulevat komistamaan vyötä ja reisiä. Rintaan konemiehille tulee välttämätön suurennuslasin ja työvalon yhdistelmä-koje.

Työmenetelminä kone- ja käsin ompelu, niittaaminen, ruuvin kierteiden tekeminen metalliin ja niihin ruuvaaminen, liimaaminen.

 Parahin terveisin
Jussi Kontio

Kuvat: Tanja Salonen & Johanna Ahlberg