...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Musta Henna tatuointi ja muutama sana hiusväreistä...Hidasta myrkkyä.

Löysin tälläisen kirjoituksen kiinnostavasta aiheesta. Kirjoittaja on kuluttaja ja tässä muutamia poimintoja Taigan blogikirjoituksesta...
Hän  on oman kokemuksen kautta joutunut tutustumaan
aiheeseen...ja hämmästelee samoja asioita joista on täälläkin ollut puhetta."Mustia hennatatuointeja tarjotaan laajasti erilaisilla kesätapahtumilla tai ulkomaiden lomakohteissa. Niitä ei saa ottaa! 

Levittäkää myös sanaa tuntemillenne nuorille ja vanhemmillekin etteivät ikinä koskaan milloinkaan ottaisi minkäänlaista mustaa hennatatuointia. Musta hennatatuointi tuo ainaisoja ongelmia ja ikuisen altistuksen.
Suosittelen vahvasti että jos tulevana kesänä törmäätte jossakin tapahtumassa kojuun jossa käytetään mustaa hennaa, teette siitä ilmoituksen. Mustan hennan käyttö iholle laitettavissa aineissa on ehdottoman kiellettyä (hiusvärit ovat kiintoisa poikkeus) ja aiheuttavat sen pysyvän haitan.

Miten sitten voi olla mahdollista että kaikkein tunnetuimmat hiusvärivalmistajat käyttävät selvää myrkkyä tuotteissaan ja miten voi olla mahdollista etteivät he joudu vastuuseen myymistään tuotteista jotka altistavat jokaisen käyttäjänsä haitalliselle, karsinogeeniselle kemikaalille?

He eivät joudu asiasta vastuuseen yksinkertaisesti siksi että he vapauttavat itsensä vastuusta painamalla pakkausten pohjiin pienen präntin varoituskolmion ja tuoteselosteisiin ohjeen allergiatestin suorittamiseen.

Tässä siis on tuote jonka tiedetään aiheuttavan pahimmassa tapauksessa kuolemaan päättyvän reaktion joka pitäisi hyväksyä koska moni muukin asia aiheuttaa kuolemaa. Olenko ainoa joka näkee tällaisen ajattelutavan älyttömyyden? Mieleeni nousevat keskiajan hienostonaiset jotka käyttivät puuterina lyijyvalkoista. Lyijyvalkoinen teki aatelisrouvien kasvot kauniiksi mutta nimensä mukaisesti lyijyä sisältävänä tuotteena se kerääntyi ihmiselimistöön PPD:n tyyliin kunnes ihminen lopulta sairastui peruuttamattomasti.

PPD:n tiedetään myös aiheuttavan neljää eri syöpää. Neljää - eri - syöpää...

mutta lue koko juttu täältäKampaamot ovat homogeeninen ympäristö


Lähes kaikki kampaamot / kauneushoitolat ovat enemmän tai vähemmän toistensa kaltaisia - Ainoat erot löytvät hinnoitelusta.
Saman kadun varrella ja pienessäkin kylässä on vähintään 14 liikettä jotka kaikki tarjoavat samankaltaisia kauneudenhoitopalvelua kuin viereinen kilpailija. Monella ainoa erottautumis- tai kilpailukeino näyttää olevan hinta, hieman halvempi hinta kuin naapurilla.
Valitettavasti olen törmännyt nyt myös kampaamoihin joiden sisällä tuolinvuokralaiset kilpailevat asiakkaista keskenän hinnalla!

Helpoin tapa kilpailla olisi kuitenkin erikoistua, tulla ulos massasta ja näkyviin.
Mitä se siten käytännössä tarkoittaa?

Varmasti sitä että pitää ensin miettia missä olet hyvä ja mitä sinulla on tarjottavana asiakkaalle. Sen jälkeen tärkeää on saada tämä ilosanoma välitettyä asiakkaille!

Onko meidän paikka se pika- ale paikka vai desing Butique vai perus pirkon huoltamo ?

Kaikille näille on tarvetta, mutta emme oikeasti voi olla "kaikkea kaikille" ja menestyä.

Muutama asia joka tulee ensimmäisen mieleen, kun tarkastelee alan mainontaa, on että me myymme tuotteita. (Katsoppas kollegoiden FB päivityksiä ja vertaa niitä omiisi.)
Mielestäni meidän pitäisi enemmän markkinoida meidän ammattitaitoa, päivittää sitä mitä me olemme ja teemme. Osaamme hommamme ja haluamme tarjota vain parasta.

Me olemme luovia taiteilijoita, olemme Suomalaista käsityötä.
Mutta me olemme myös Ammattitaitoisia, olemme kenties Luotettavia. Olemmeko Turvallisia tai kenties Ekologisia, Olemmeko Suomenmestareita...Me olemme asiakaspalvelijoita.

Tästä on hyvä blogi kirjoitus aiheesta "luo yrityksestäsi hunajapurkki"

Ongelmaksi tulee vain että kaikki haluavat olla mm näitä edellämainituja.

Kuluttaja ei vain oikeasti voi mistään tietää oletko sinä sitä mitä sanot olevasi.
Oletko Kampaaja vai Hiusmuotoilija - Kosmetologi vai kurssinkäynyt kuluttaja.

Onko sinulla oikeasti yritystä jolla on myös vastuuvakuutus.... Oletko Suomenmestari tai edes Luotettava.


Miten asiakas sitten voi olla varma?

Asikkaan näkökulmasta jonkun muun pitää varmistaa kertomuksesi ja erikoisosaamisesi.

"tuotteemme on sertifioitu tai osaamisemme on todennettu tutkintotodistuksella. Yrityksemme hoitaa yhteiskuntavelvoitteet ja olemme Luotettavaksi sertifioituja."
Tämä ei ole vain sinun kertomaa- vaan tämän saman on myös ulkopuolinen taho todennut.

Sitten kun sinä tiedät mikä on se sinun juttusi, kerro se kaikille.... jos kukaan ei tiedä missä olet hyvä, siitä ei ole kenellekkään mitään hyötyä.

Tämä sama asia koskee sitten myös työsuhteessa olevia. Sinun pitää markkinoida itseäsi. Sillä kilpailet ansioista ja työpaikasta huippuammattilaisten kanssa.

Alla muutama esimerkki erikoistumisesta:


Kilpailemalla vahvistat osaamistasi ja nostat brändiäsi.


Ei ole niin tärkeää voitatko, vaan se että osallistut. Sitä sinun asiakkaasi arvostaa. Osallistumistodistus, kuvien kera on kovaa valuuttaa sosiaalisen median, yrityksesi päivityksessä.

Kilpailun paineen alla oppii paljon sellaisia taitoja joita tarvitaan myös päivittäisessä liiketyössä.

   
Turvallista ammattitaitoa 
Vuonna 2005 Tanskassa kehitetty Grön Salon -konsepti auttaa kampaajaa ymmärtämään lisää käyttämiensä tuotteiden terveysvaikutuksista ja tekemään työtään turvallisemmin, niin itsensä kuin asiakkaansakin kannalta.

Grön Salon –konseptin on kehittänyt Kööpenhaminan kaupunki, Tanskan kampaaja- ja kosmetologiyhdistys sekä energian käytön konsultointiin keskittyvä, riippumaton Energitjenesten.

Saadakseen Grön Salon –sertifioinnin, yrityksen tulee täyttää määrättyjä ehtoja, jotka on jaoteltu sekä pakollisiin ja vapaaehtoisiin kriteereihin. Näiden kriteereiden tarkoitus on varmistaa toiminnan turvallisuus niin kampaajan kuin hänen asiakkaansakin kannalta. Kriteereissä korostetaan myös ympäristöystävällisiä arvoja. Suomeen tämä konsepti rantautuu nimellä SafeHair salon
Ekologista 
Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua. Uhanalaisia kasveja ei käytetä. Geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä.
Synteettisten hajusteiden, öljyjen, rasvojen ja väriaineiden käyttö on kielletty. Kiellettyjä ovat myös silikonit sekä mineraaliöljyt, esim. parafiini ja vaseliini. Eläinrasvat ja proteiinit, esim. ihra, tali ja eläinkollageenit eivät ole sallittuja. Mehiläisvaha ja lanoliini (villarasva) ovat sallittuja. Eläinperäisiä raaka-aineita ei saa käyttää, jos raaka-aineiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa. Ympäristöystävällistä  

Joutsenmerkki Joutsenmerkittyjen tuotteiden ja palveluiden on täytettävä tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun eli huomioivat tuotteiden raaka-aineet, valmistuksen, käytön sekä loppusijoituksen. Lisäksi vaatimuksia asetetaan laadulle, terveydelle ja turvallisuudelle.
Joutsenmerkkiä saa käyttää vain tuotteissa ja palveluissa, joille on myönnetty merkin käyttöoikeus. Suomessa Joutsenmerkin myöntää ja sen käyttöä valvoo Ympäristömerkintä – Motiva Services Oy. Se tarkastaa, että tuote tai palvelu täyttää Joutsenmerkin vaatimukset.
Merkin käyttöoikeus on määräaikainen, kuten vaatimuksetkin. Tuotteelle tai palvelulle tulee hakea merkkiä uudestaan aina, kun vaatimuksia tiukennetaan eli tavallisesti 3-5 vuoden välein.


 Ekokampaaja  

Kauneudenhoitoa luontoa ja ihmisiä kunnioittaen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.Ekokampaajien yhdistykseen kuuluu ekokampaajakoulutuksen käyneitä parturikampaajia. Ekologisesti vastuullisen ekokampaajan toiminta perustuu yhteisesti sovittuihin ekoeettisiin periaatteisiin, jotka ovat:
Kauneudenhoitoa luontoa ja ihmistä kunnioittaen
Palvelutoiminnassa pyritään välttämään turhia kemikaaleja suosimalla mm. kasviperäisten, ekologisten ja biologisten tuotteiden käyttöä.
Tietoisuutta ainesosien vaikutuksesta luontoon ja ihmiseen pyritään kehittämään tuotetuntemuksella.
Käsityömäisyyttä kunnioitetaan ja pyritään säilyttämään palvelutoiminnassa.
Rehellisyys toiminnassa eri sidosryhmiä kohtaan.

HiusAkatemia 

on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.
Meiltä saat parturi – ja kampaamopalveluita, kosmetologi- ja hierontapalveluita ja ravintoneuvontaa. Lisäksi tarjoamme funktionaalisen lääketieteen vastaanoton. Meillä on monipuolinen tarjonta sinun hyvinvoinnillesi.


Luotettava Kauneus Sertifiointi on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka haluavat profiloitua
LUOTETTAVAKSI.
Se on eräänlainen vapaaehtoinen yritys "katsastus" jolla voi osoittaa kuluttajalle, että tämä yritys toimii yhteisten pelisääntöjen mukaan ja yhteiskuntavelvoitteita noudattaen. Sertifioinnin tarkoitus on myös lisätä läpinäkyvyyttä ja antaa näin enemmän pelitilaa rehellisille yrittäjille sekä perustella asiakkaalle hinnoittelua. Se on tehty yhteistyössä alan ammattilaisten, viranomaisten sekä www.tilaajavastuu.fi -rekisteripalvelun kanssa.
Sertifiointikriteerit hyväksyy arviointilautakunta ja näin taataan sertifioinnille puolueettomuus. Arviointilautakunnassa on kampaamoalan eri tahojen edustajista, kuten suomen Hiusyrittäjät ja PAM