...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Täyskielto parabeneille EU:ssa

EU on juuri hyväksynyt täyskiellon viidelle ongelmalliselle hormonitoimintaa häiritsevälle  parabeenille.
Niiden kaikenlainen käyttö ​​kosmetiikka-ja hygieniatuotteissa on kieletty.Kosmetiikkateollisuus ei ole ole toimittanut tietoja, jotka voivat todistaa että nämä viisi parabeenia ovat turvallisia kuluttajille. Sen seurauksena. voiteet, shampoot, meikit ja muut hoitotuotteet ovat nyt vapaita näistä viidestä  mahdollisia hormonitoimintaa häiritseviästä parabeenista. 


EU: n tieteellinen  Kuluttajien turvallisuuskomitea on toistuvasti, tuloksetta pyytänyt teollisuutta antamaan tietoja, jotka voivat osoittaa, onko aineet ovat turvallisia kuluttajille, kun he ovat kosmetiikkassa. Kun se tulee kosmetiikka, teollisuuden tehtävänä on tarjota tietoja, jotka osoittavat, että tuotteet ovat turvallisia.- "Jos teollisuus ei pysty todistamaan, että niiden kemikaalit ovat turvallisia.. Muista että puhumme nyt tuotteista jotka me päivittäin voitelemme suoraan iholle. Nyt teollisuus saa kantaa seurauksena koska on laiminlyönyt vastuunsa dokumentoida näiden  viiden parabeenin turvallisuudesta. Ja olen iloinen, sanoo ympäristöministeri Ida Auken"
Tanska on vuosien varrella paljon keskittynyt parabeeneihin ja painostetanut EU: ta arvioimaan niiden turvallisuutta  kosmetiikassa.Olemme ainoa  EU maa määräsi kansallisen kiellon vuonna 2011 näistä ​​neljästä valitusta parabeenistä joita on saanut  käytetään tuotteissa alle 3 vuotta. Tämä kielto perustuu ennalta varautumisen periaatetta, koska teollisuus ei ollut toimittanut tarvittavia tietoja perustelemaan turvallisuutta.
-"On hienoa, että meillä Tanskassa on jo nyt kielletty kaikki viisi ongelmallista parabeenia, joten niitä ei enää voi käyttää voiteissa, shampoissa eikä muissa hoitotuotteissa. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että uusi kielto kattaa kaikki hoitotuotteet, joten voimme suojella ihmisiä paremmin - mutta se on erityisen hyvä erityisesti lasten ja raskaana olevien naisten2, sanoo ympäristöministeri Ida Auken.

Kielto tulee voimaan, kun se on muodollisesti hyväksytty neuvoston ja Euroopan parlamentin.
Faktat:
• Parabeenit ovat yleisnimi ryhmälle säilöntäaineita, joita tyypillisesti käytetään hoitotuotteita kuten shampoo, meikit ja voiteet.
• Parabeenit joiden epäillään olevan hormonitoimintaa häiritsevät, mutta kokeile niitä näyttää ristiriitaisia ​​tuloksia, ja jotkut ei ole tutkittu riittävän perusteellisesti.
• erityinen kielto tulee, koska ei ole riittävästi tietoa viisi parabeeneja arvioida, ovatko ne turvallisia käyttää kosmetiikassa.
• Kaksi viidestä parabeeneja EU kielto kattaa kattaa myös Tanskan kielto. Muut parabeeneja Tanskan kielto on vielä kesken EU: ssa.
• parabeeneja, jotka kielletään EU: n kieltoa: isopropyyliparabeenia, isobutyyliparabeeni, Phenylparaben, bentsyyliparabeenia Pentylparaben.
• parabeeneja, jotka kuuluvat Tanskan kielto: isopropyyliparabeenia, isobutyyliparabeeni, Propylparaben, Butylparaben.
• parabeeneja, joka on edelleen keskustellaan EU: Propylparaben, Butylparaben.
Lisätietoja:Tina Lund Bretlau, tiedottaja varten ympäristöministeriö, puh. 91 36 58 52, sähköposti: tilun@mim.dk Lark Ambo Nielsen, otsikko ympäristökeskuksen, puh. 72 54 45 24, sähköposti: laern @ MST. comTämä teksti on vapaasti käännettynä Tanskankielisestä dokumentista- JOhanna


http://www.mim.dk/Presserum/20131010_parabeneforbud.htm#.UleYB1t0P2E.facebook