...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Ammoniakiton hiusväri on erittäin allergisoiva

Ammoniakiton hiusväri - hiusväriteollisuuden suuri huijaus.

Sitä markkinoidaan mitä uskomattomimmilla korulauseilla ja on saatu kuluttajat ja jopa meidät ammattilaiset vannomaan sen nimeen.

Hiusvärien haitallisuudesta on paljon tietoa ja siitä myös puhutaan paljon.

Nyt kun tuote on saatu hajuttomaksi, niin on saatu luotua mielikuva turvallisemmasta tuotteesta.

ONKO AMMONIAKITON VÄRI TURVALLISEMPI KUIN AMMONIAKKIA SISÄLTÄVÄ?


Ammoniakki on korvattu jollain toisella vahvalla emäksellä, että syteen tai saveen. Ammoniakki korvataan lähes poikkeuksesta (di)ethanolaminella, joka on ammoniakkia huomattavasti allergisoivampi ja ärsyttävämpi ainesosa – vaikkakin hajuton.
Näin Ammoniakista on tehty markkinoinnilla syyllinen hapetevärin vaarallisuuteeen. Kun se on poistettu niin tästä vaaralliseksi todistetusta kemikaalista saatiin turvallinen.


Harhaanjohtavaa markkinointia!


Todellisuudessa ammoniakki ei aiheuta allergiaa, mutta sen pistävä haju saattaa ärsyttää. Tämä on puhtas luonnontuote, sen sijaan käytettävä HAJUTON aine etanoliamiini on kemiallisesti valmistettu ammoniakin kaltainen aine, joka ei haise.


Haluatko siis mieluummin hiusvärin ammoniakilla, joka haisee pahalle, muttei allergisoi, vai hajuttoman etanoliamiinia sisältävän tuotteen, jonka on todettu herkistävän allergialle?


Muutama mainoslause:
KC Professional Four Reasons Take Away Color kestosävyte

"Ammoniakiton ja hajusteeton kestosävyte, kaunis ja eloisa värjäystulos helposti ja nopeasti. Eloisa, kuultava ja kiiltävä lopputulos, NPT-teknologian ansiosta väri ei vaurioita hiusta. Täyteläinen ajan myötä kauniisti pehmentyvä lopputulos, suomaisille hiuksille kehitetyt sävyt. Loistava peittokyky, peittää harmaat jopa 70 %:sti."


Organicin koulutusmanuaalista ammattilaisille.
"Ethanolamine eli KOOKOSPÄHKINÄSTÄ eroteltu aineosa jota käytetään pH:n säätelijänä."

Organic mainosmateeriallia kuluttajalle:
"Organic Colour Systems hiusväri on ensimmäinen hiusväri ilman ammoniakkia ja myrkyllisiä resorsinoleja sekä sinun että kampaajasi hyväksi. Värit perustuvat hoitaviin kasvien uutteisiin, luonnon kosteuttajiin, vitamiineihin ja vehnäproteiineihin, jotka suojaavat hiusta ja päänahkaa värjäyksen aikana.

Ammoniakki ja myrkylliset resorsinolit ovat korvattu hoitoaineilla sekä värin vaikutuksessa käytettävällä lämmöllä. Lämpö ja hoitoaineet mahdollistavat väripigmenttien pääsyn ja kiinnittymisen hiukseen vahingoittamatta hiuksen rakennetta - mahdollistaen loistavan kiillon.

Tuotteita ei ole testattu eläinkokein eikä niissä käytetä väriaineita tai säilöntäaineita, jotka saattavat aiheuttaa kutinaa tai ärsytystä herkimmille. Hajusteena käytetään ainoastaan eteeristä öljyä. Tuotteet sisältävät mm. aloe veraa, kamomillaa, raunioyrttiä, B5-vitamiineja, jojobaöljyjä ja manteliöljyjä."


INOA – TULEVAISUUDEN HIUSVÄRI

L’Oréal Professionnel toi markkinoille 100-vuotisjuhlavuotenaan kampaamoihin maailman ensimmäisen ammoniakittoman kestovärin, jossa on ennenkokemattomat ominaisuudet. Inoan uusi vallankumouksellinen ODS-teknologia (Oil Delivery System) maksimoi hiusvärin tehokkuuden ollen samalla ennenkokemattoman hellävarainen hiuksille ja hiuspohjalle. ODS-teknologian ansiosta Inoa eroaa perinteisistä ammoniakillisista kestoväreistä useilla mullistavilla eduilla, jotka koskevat sekä kuluttajaa että kampaajaa
Näin annetaan mielikuvia kasviperäisestä, turvallisesta hiusväristä ja että ko sarja olisi muita vaarattomampi.

Markkinoille tulee hurjaa vauhtia lähes kaikilta tukkureilta nyt uusi parempi, turvallisempi hiusväri!

Olkaa tarkkana, jos kyse on hapeteväristä, niin se on hapeteväri vaikka kuinka sen hienoon markkinointipuheeseen käärisi.

Älä usko mitä mainoslauseet sinulle vannovat- vaan ota itse selvää!


Lähteitä:

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mika_vikana/nain_varjaat_hiukset_turvallisesti

http://blogit.iltalehti.fi/anja-nysten/2011/05/30/ihotautilaakarit-suosittelevat-superherkistajia/

http://kappa.ttl.fi/kemikaalikortit/khtml/nfin0152.htm