...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Bodypaint Suomen mestaruus

Kehonmaalaustaide eli bodypainting kiinnostaa yhä enemmän suomalaisia, mutta innostuneita taiteilijoita on Suomessa vielä vain kourallinen. Bodypaint on nouseva taiteenlaji maailmalla ja myös siellä  suomi pärjää loistavasti. 

    Suomenmestarit 2013 on jälleen löydetty ja he ovat Anette Paananen ja Tuula     Ropponen (Tukkatalo)                                                                                       

 Kuvat ovat tärkeä osa tätä taidemuotoa ja se viimeistelee tämän taidemuodon. Nämä kuvat on ottanut Mikael Rantalainen.
Lisää hänen kuviaan löydät tästä linkistä


Ensimmäiseen suomessa järjestettyyn Bodypainting kipailuun osallistui Tukkatalossa silloin työskennellyt Susa Matson ja VOITTO TULI .

"Body painting -käsitteellä (suom. ihomaalaus) tarkoitetaan ihon osittaista tai kokonaista maskeerausta ja koristelua. Body painting onkehotaidetta, jossa iholle luodaan erilaisten värien, sapluunoiden ja muiden apuvälineiden avulla kuva halutusta aiheesta. Body paintingin rinnalla käytetään myös käsitettä body art.
Tekniikassa pääasiallisena apuvälineenä käytetään ihomaaleja ja meikkejä, mutta kokonaisuutta luodessa apuna voidaan käyttää esimerkiksi irto-osia, koruja, vaatteita tai muuta rekvisiittaa. Body paintingia tehdään perinteisesti siveltimillä ja sienillä, mutta myös kynäruiskua käytetään yleisesti. Jossakin määrittelyissä myös tatuoinnit ja hennatatuoinnit on luettu body painting -käsitteen alle.
Body paintingia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Perinteinen body paintingin muoto on lasten kasvomaalaus. Näyttämö- ja teatterimaailmassanäyttelijät voidaan maskeerata näyttämään joltakin tietyltä näytelmän hahmolta. Body paintingia voidaan käyttää myös muotinäytöksissä, mainoksissa, tapahtumissa ja messuilla sekä erilaisissa promootioissa. Iholle voidaan esimerkiksi maalata vaatteet, joita ei välttämättä erota oikeista ilman tarkempaa ja lähempää tarkastelua. Body paintingia voidaan käyttää elementtinä myös taidevalokuvauksessa."


Riina laine maalaa toimittajan ja kertoo kokemuksiaan Bodypaintista:

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/suomi-parjaa-vartalomaalauksessa