...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Trash Queen -kilpailu

Ekologista kauneutta

Jo toisen kerran kauneuden ammattilaiset kisaavat ekoloogisella kauneudella

Kilpailutyöt kootaan, meikataan, stailataan ja viimeistellään sunnuntaina 6.5.2012 klo 11.00-14.00. Palkintojen jako klo 15
Kierrätystehdas-tapahtuman suunnittelukilpailu keskittyy tänä vuonna muodin ja pukeutumisen piirissä tapahtuvaan kestävään suunnitteluun ja ideointiin. Kilpailussa luodaan kierrätysmateriaaleista uusi käytettävä asukokonaisuus arkeen tai juhlaan. Käytetyt materiaalit voivat mm. olla vaatteita, neuletta, kodin tekstiilejä, mutta myös mitä tahansa muuta käytettyä tavaraa tai materiaalia. Materiaaleja suositellaan esimerkiksi käsittelemään niin, ettei katsoja välttämättä heti huomaa niistä mitä ne olivat ennen. Kilpailijoita kannustetaan myös dokumentoimaan valmistusprosessi ja kilpailutyön inspiraatio.

Arviointiperusteina ovat ekologisuus (tuote- ja materiaalivalinnat), kierrätysmateriaalien hyödyntäminen asussa, asun käytettävyys,
kokonaisuuden stailaus, meikki ja kampaus, kilpailutyön idea, taiteellisuus ja tyylikkyys, toteutuksen tekniikka ja siisteys, sekä suunnittelu- ja valmistusprosessin dokumentointi. Liikkeelle voisi lähteä vaikka ajatuksella, miltä Martin Margiela, Vivienne Westwood ja Stella McCartney haluaisivat arjen kuningattaren näyttävän.
Tuomarit:
Tanja Salonen, Unique 5
Outi Pyy, OutsaPop Trashion

Lisää upeasta tapahtumasta
http://www.kierratystehdas.fi/

Hiusväri allergioista

Hiusväriallergiat yltyneet lähes epidemiaksi
"Esimerkiksi Pohjois-Karjalan keskussairaalassa hoidetaan kuukausittain hiusväreistä oireilevia henkilöitä. Lääkärit ovat värjäystrendistä huolissaan...
Klikkaa lisää infoa otsikosta.

"Hiusväri ALLERGISELLE EI LÖYDY sopivaa hapettuvaa väriainetta !
Allergia on eri asia kuin ihoärsytys. Missään nimessä ammoniakittomat värit EIVÄT OLE allergiaystävällisiä, sillä ne sisältävät ammoniakin sijaan etanoliamiinia, mikä on tällä hetkellä top 10 eniten allergisoivien kosmeettisten ainesosien listalla. Ammoniakki vain haisee pahalta, se EI ALLERGISOI. Sana ORGAANINEN on bluffia, ellei kyseessä ole pelkkä kasvimössö, mihin ei ole lisätty mitään muuta kuin vettä! Muutoinkin tähän liittyy valtavasti vääristävää markkinointia; ei vihreä pakkaus ja sana orgaaninen tarkoita mitään.
Vain silloin, kun asiakas osaa sanoa eli kertoa lääkäriltä saamansa allergeenin nimen, ihminen on allerginen jollekin. Kaikki tuntemukset, kutinat, kiristykset jne. eivät ole allergiaa, eikä hiusalan ammattilaisella ole oikeutta tehdä allergiadiagnoosia, sillä emme ole ihotautilääkäreitä.
tuoksuttomuudesta vielä, vaikka tuotteen incistä puuttuu sana "parfum" tai amerikkalaisista tuotteista vastaava sana "frangrance" eli hajuste. Tuote ei välttämättä ole hajustamaton. Tämä tiedoksi hajusteallergikoille!" Raija Kara.

Mikä sitten on HAPETEVÄRI?
Yksinkertaisesti sanottuna KAIKKI hiusvärit mihin sekoitetaan vetyperoksidia , myös kevytvärit.
Hapetevärejä on kaikilla kampaamoalan maahantuojilla eivätkä ne perusominaisuuksitaan juurikaan eroa toisistaan.
Markkinoinnissa kylläkin käytetään hyvinkin kyseenalaisia keinoja erottautumiseen !

Kuten esim "Organicin koulutusmanuaalista. Ethanolamine eli KOOKOSPÄHKINÄSTÄ eroteltu aineosa jota käytetään pH:n säätelijänä."
Antaa mielikuvan kasviperäisestä hiusväritä ja että ko sarja olisi muita vaarattomampi.
Markkinoille tulee hurjaa vauhtia lähes kaikilta tukkureilta nyt uusi parempi,turvallisempi hiusväri! Olkaa tarkkana, jos kyse on hapeteväristä, niin se on hapeteväri vaikka kuinka sen hienoon markkinointipuheeseen käärisi.

... Niin ja sitten vielä muistiksi että tämä ammoniakki ei ole vaarallista eikä allergisoivaa, vain pahanhajuista.
Mutta sen korvaava aine etanoliamiiniin jota käytetään kun on "ammoniakiton hiusväri" taasen on allergisoiva...

Jos siis kuitenkin haluat värjätä hapetevärillä hiuksiasi niin suosittelen että värin levityksessä hapeteväri ei ole ihokosketuksessa.
Mutta suosittelen mielummin:
- kasvivärjäystä, sitä kasvimössöä vedellä ja yrteillä
- Elumen
- vaaleita raitoja