...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Ekokampaaja on kuuminta hottia


Ekokampaaja jättää kemikaalipurkit ja purnukat suosiolla hyllylle ja käyttää niiden sijaan luonnosta saatavia raaka-aineita.
– Käytetään pelkistettyjä raaka-aineita kuten kaalia, turvetta, savea, merilevää ja luomuöljyjä, kertoo ekokampaajaopettaja Mona Mether.
Kuva: Markku Penttilä / SakkyMona Mether Anne Heikkisen haastattelussa.Kohut hiusvärien kemikaalien haitoista ja yleinen pyrkimys luonnonmukaisuuteen myös kauneusalalla ovat lisänneet ekokampaamopalveluiden kysyntää. Ekokampaamoita löytyy jo erityisesti pääkaupunkiseudulta, mutta syksyllä 2013 Kuopiossa alkava ekokampaajien koulutus tulee todelliseen tarpeeseen.
– Ihmiset ovat tietoisia ja haluavat perinteisen tilalle jotain muuta. On myös ihmisiä, jotka ovat allergisoituneet, eivätkä voi käyttää enää voimakkaita kemikaaleja.
Mona Mether toteaa, että ekokampaajuus on Suomessa vahvasti nouseva trendi.
– 10 vuotta sitten kun aloitin Suomessa kouluttamaan, niin silloin asiakkaat olivat viherhenkisiä ihmisiä. Nyt tavalliset ihmiset haluavat ekologista palvelua.

Luotettava Kauneus sertifiointiKampaamoalallakin on nyt  oma sertifiointijärjestelmä. Sertifiointi on positiivinen tapa profiloida omaa yritystä ja monella muulla alalla tämä on jo yleistä. Luotettava Kauneus sertifioinnin päätavoite on torjua alan harmaata taloutta ja antaa rehellisille yrityksille enemmän pelitilaa. Varsinkin arvolisäveron nousun jälkeen on ilmenyt, että kampaamoissa tehdään huolestuttavan paljon harmaata taloutta!
Luotettava kauneus sertifioinnilla haetaan positiivista näkyvyyttä parturi- ja kampaamoalalle. Se on tarkoitettu kaikille ja kaikenkokoisille parturi-kampaamoille, jotka haluavat profiloitua LUOTETTAVAKSI.  Se on tehty yhteistyössä alan ammattilaisten, viranomaisten sekä www.tilaajavastuu.fi -rekisteripalvelun kanssa.

Sertifionti on ulkopuolisen tahon tarkastama. Suomen Tilaajavastuu tarkistaa yhteiskuntavelvoitteet ja arviointilautakunta  hyväksyy sertifiointikriteerit. Arviointilautakunta koostuu kampaamoalan tahojen edustajista: Suomen Hiusyrittäjät ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM.

Ei ole luotettavaa, että itse ilmoittaa olevansa luotettava, vaan ulkopuolisen pitää todeta se. Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä pitää Luotettava Kauneus sertifiointijärjestelmää kannatettavana alojen omavalvontakeinona. (http://www.tem.fi/files/33519/TEMrap_21_2012_.pdf)

Tule kuulemaan lisää 19.10 klo 17  ”I LOVE ME” messuille