...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Kasviväri- väriä hiuksiin turvallisesti


Enää ei tarvitse altistua vaarallisille kemikaaleille saadakseen kauniita ja muodikkaita, kiitäviä lopputuloksia. Siksi siksi #SafeHairSalon suosittelemat värjäys tuotteet ja tekniikat ovat saavuttaneet jo kuluttajan tietoisuuden.
Hiuksia voi värjätä suoraväreillä. Nämä ovat niitä turvallisempia hiusvärejä

Hiusten värjäämisen yhteydessä puhutaan useimmiten Hapeteväristä.  Tästä kemikaalista on paljon tietoa ja sen on todettu olevan vaarallinen sekä kuluttajalle että kampaajalle. Sitä ei enää kuitenkaan tarvita kun kaiken voi saada aikaiseksi turvallisemmilla tuotteillaKasviväri on tällä hetkellä eniten puhuttu ja näin ollen tunnetuin suoraväri .

Suoravärit ovat sellaisenaan valmiita eikä niihin ei sekoiteta mitään toista ainetta tai hapetetta. Suoraväreillä ei voi tehdä hiuksia vaaleammaksi. Niillä voi vain tummentaa tai tehdä värikkäämpiä lopputuloksia.
Suoravärit, kuten esim kasvivärit ovat turvallinen ja riskitön tapa. Se on luonnonmukainen vaihtoehto, eikä värjäyksistä ole haittaa terveydelle. Kasviväri on kestoväri, joka on valmistettu luonnonmukaisista ainesosista (kasveista).

Kasviväreistäkin kannattaa tarkistaa, että ne ovat 100% kasvivärejä. Myös hennalla värjätessä tarkista aina, että kyseessä on luonnonhenna (Lawsonia inermis) eikä synteettisesti valmistettu henna (Lawsone). Pitää myös muistaa, että jos on herkkä ja monia allergioita, ei ole poissuljettua olla allerginen myös kasviväreille.

Suosittelemme Radicon kasvivärejä.  Miksi?
Siksi että ne on ulkopuolinen taho tarkistanut ja todennut, sertifioinut (USDA,  Ecosert ) puhtaiksi luonnontuotteiksi ja ne sisältävät vain aitoa luonnon hennaa.
 • se on markkinoiden ensimmäinen 100 % luomusertifioitu hiusväri
 • se on turvallinen ja luonnonmukainen kestoväri
 • se suojaa ja pehmentää hiuksia
 • se palauttaa hiusten luonnollisen kiillon ja hohdon
 • se sopii useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville
 • se sopii myös alle 16 vuotiaille
 • sen käyttö on turvallista raskaana oleville ja imetysaikana
Siksi että se on hyvä , turvallinen ja helppo hiusväri
Sillä saa hyvin häivytettyä  harmaat jättäen hiuksiin niiden  luonnollisen sävyn. Se on turvallinen ja luonnonmukainen kestoväri joka suojaa ja pehmentää hiuksia. Se palauttaa hiusten luonnollisen kiillon ja hohdon sekä sopii useimmille yliherkille ja allergisista oireista kärsiville.
Sitä on helppo ja varma käyttää niin ammattilaisena kuin kotonakinHiusten kasvivärjäys ja usein kysytyt kysymykset:
 • Onko kasvivärjäys turvallista
Kaikkiin käsittelyihin liittyy riski, varsinkin jos on allerginen jollekkin aineelle. Siksi suosittelemme että kerrot  kampaajallesi  jos olet allergisoitunut jollekkin aineelle tai olet aikaisemmin reagoinut hiusväriin, ihosi on herkkä, ärtynyt tai vaurioitunut.
- Jos verrataan kasviväriallergioita, jotka ovat välittömiä ja aiheuttavat lähinna kutinaa ja punotusta, PPD:n aiheuttamaan herkistymiseen, puhutaan kahdesta eri luokan ilmiöstä, sanoo Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvoja Merike Laine.
 • Voiko  kasviväreillä saada kylmiä sävyjä?
Kasvivärjäyksen lopputulos riippuu asiakkaan luonnollisesta sävyasteikosta. Ei ole kuitenkaan mahdotonta saada tummanruskeaa väriä. On totta, että  pelkällä kasviväreillä lopputulos on enemmän tai vähemmän lämpöön taittava.  Sekaan voi myös laittaa muita suoraväripigmenttejä ja näin saamme myös täysin kylmiä sävyjä. Tällöin käytämme SafeHairSalon hyväksyttyjä suoraväripigmenttejä ja saamme aikaiseksi kylmiä sävyjä
 • Miten voi siirtyä synteettisistä  väreillä värjäämisestä/vaalentamisesta kasviväreihin
Perinteisestä, synteettisestä hapeteväristä siirtyminen kasviväriin ei aiheuta minkäänlaisia erillisiä toimenpiteitä.
 • Mitkä ovat kasvivärjäyksen hyödyt
Kasvivärit tuuheuttavat hiuksia ja näin estävät hiusten katkeilua. Ne hoitavat huspohjaa ja tekevät hiuksista terveet ja kiiltävät.
 • Mitä kannattaa ottaa huomioon kasvivärjäyksessä?
Kasviväri on  turvallinen hiustenvärjäystapa ja sopii useimmille myös  allergioista kärsiville ihmisille. Tutkimusten mukaan kasviväriin allergisoituneita on alle 10% ihmisistä. On kuitenkin huomioitava että joihinkin kasviväreihin on sekoitettu synteettistä  hennaa ja oikeaa luomuhennaa keskenään. Nämä eroittaa toisistaa sillä että aidon  luonnon hennan  INCI nimi on Lawsonia inermis ja synteettinen henna on Lawsonia
Indigo on tumma, mustan sävyinen  kasvi  ja joskus se voi myös allergisoida, samoin kuten jotkut ruoka-aineetkin.
 • Saako kasvivärillä harmaat peittoon?
Useimmiten saa.  Jos hius on luonnon omassa tilassa, lopputulos on yleensä parempi. Tässäkin tapauksessa voimme tarvittaessa lisätä kasvivärin sekaan muita suoraväripigmenttejä ja näin saada lopputuloksesta intensiivisemmän.
 • Saako kasviväreillä sävytettyä hetkellisesti hiuksia?
Kasvivärjäys on  hiusten sävyttämistä. Jos haluaa korostaa omaa punaista väriä, niin todellakin kasviväri on parhain mahdollinen vaihtoehto. Väritöntä cassiaa voidaan käyttää  joko hiushoitona tai sävyttävänä yhdessä erilaisten yrttien kanssa.
Usein laittettuna kasviväri kerrostuu ja näin saadaan aikaiseksi intensiivisempi värjäystulos.
Kasvivärjäys on prosessi ja haluttuun tulokseen voidaan tarvita useampi värjäyskerta.
 • Pystyykö kasviväreillä toteuttamaan moderneja värjäyksiä? kuten esim ns. balayage-raidat tai
  raidoitusta ylipäätänsä?
Pystyy, mutta lopputulos ei ole aina yhtä selkeä, kuin synteettisillä aineilla tehtynä. Tässä tapauksessa me käytämme hellävaraista vaalennusainetta joka on hyväksytty Safehairsalon konseptissa ja muita suoraväripigmenttejä

Kasvivärjäyksessä lopputulos riippuu asiakkaan hiusten lähtö tilanteessa olevasta sävystä. On mahdollista saada aikaiseksi myös tumma väriä, mutta silloin lisäämme sekaan muita suoraväripigmenntejä
 • Kuinka paljon kalliimpaa hiusten värjääminen on kasviväreillä?
Usein hinnoittelu perustuu aikaveloitukseen ja siksi on samanhintaista värjätä hiuksia joko perinteisellä hapetevärillä tai suoraväreillä
 • Voiko kasvivärjättyihin hiuksia vaalentaa?
Voi vaalentaa, paitis jos edellisillä kerroilla käytetyssä kasvivärissä on ollut mukana Indigoa. Siiloin raidoista tulee vihertävät. Siksi me vältämme käyttämästä indigoa ja korvaammme sen muilla suoraväripigmenteillä.
 • Kuinka kauan hiusten värjäykseenkuluu aikaa?

  Hiusten värjäämiseen kasveilla varataan aikaa n kaksituntia. Sama aika kuin varataan perinteiseen hiustenvärkjäämiseen. Tässä ajassa ehtii tehdä värin , leikkauksen ja kampauksen

 • Voivatko hiukset olla samanaikaisesti rakennekäsitelty ja kasvivärjätty?

  Kasvivärjättyihin hiuksiin voidaan tehdä permanentti. Sitä tehdessä on hyvä ottaa huomioon että kasvivärjätty hius on paremmassa kunnossa kuin perinteisillä hiusväreillä värjätty hius ja siksi se ei kihatrru niin helposti. Kiharasta tosin tulee kimmoisampi ja kiiltävämpi kasvivärjättyyn hiukseenOletko kiinnostunut kokeilemaan Radigon kasvivärejä?

Ammattilaisille haluamme tarjota yhteistyössä tutustumistarjouksen #SafeHairSalon koodilla. Ole yhteydessä sähköpostilla niin kerromme lisää johanna@ekore.fi 


Lue lisää aiheesta

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/03/aika-vaihtaa-turvallisempiin-hiusvareihin

Hiusten värjäys ja terveys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti