...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Hiusten värjäys kieletty alle 16 vuotiailta

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus

"Hiusvärit saattavat aiheuttaa vakavia yliherkkyys reaktioita. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä. Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille. Väliaikainen musta hennatatuointi saattaa lisätä allergiariskiä. Älä värjää hiuksiasi jos
- kasvoissasi on ihottumaa ja hiuspuhja on herkkä, ärtynyt, jos olet aiemmin saanut oireita hiusten värjäämisestä
-olet aiemmin saanut oireita mustasta hennatatuoinnista.
Hiusvärit sisältävät fenylenidiamimiineja (tolueenidiamiineja)."


kaikki hapete hiusvärit saavat nämä varoitus merkinnät 2012 marraskuuhun mennessä. viimeistään sen jälkeen suojellaan ainakin lapset.
Monissa maissa on jo kielletty raskaanaolevilta naisilta meikkaaminenkin. kuulostaa liioittelulta, mutta emmehän enää hyväksyisi raskaana olevaa naista joka tupakoi tai juo alkoholia!
Herää tietsti kysymys että kun tämä on nyt tutkittu ja todettu niin aiheutuuhan myös yli 16 v samanlaisia haittoja. tämä on nyt sitä alkua sille uudelle muutokselle mihin olemme menossa.
Onneksi löytyy myös vaihtoehtoja kun haluaa värjätä hiuksensa. Erilaisilla ammatilaisten raidoitus tekniikoilla voidaan välttää iho kontaktia, voimme värjätä kasvivärillä tai suoraväripigmentti tuotteilla.
Näitä vaihtoehtoja kannattaa tiedustella omalta kampaajalta.
Ja ehkä suuret muotitalot edellä luova muodin jossa hiuksen ei tarvitse olla niin "läpivärjätty"

Submission

Todella heräättävä dokumentti. Tämän jälkeen emme voi enää sanoa että emme tienneet!

Toisen maailmansodan aikana teollisuus tuotti noin neljä miljoonaa tonnia kemikaaleja vuodessa, nyt volyymi on paisunut 5 000 miljoonaan tonniin. Erilaisia kemikaaleja on noin satatuhatta. Mutta olemmehan me turvassa, ja onhan tuotannolla tiukat kriteerit? Stefan Jarl alkoi tutkia asiaa.
Haastattelu haastattelulta avautuu kuva hallitsemattomasta teollisuudenalasta, jonka tuotteet läpäisevät koko elonkehän ja jolta ei ole pakopaikkaa edes äidin kohdussa. Liikkeelle lasketuista yhdisteistä suurimman osan terveysvaikutuksia ei tunneta.

Uudet tutkimukset ovat äärimmäisen huolestuttavia, ja näyttää siltä, että ihmiskunta pelaa vaarallista uhkapeliä. Vasta hiljattain on alettu ymmärtää muun muassa cocktail-efektiä eli yhteisvaikutusta ja nykyisen kemiallisen ympäristön vaikutusta syntymättömiin lapsiin, seuraavaan sukupolveen. Jarl vertaa kemikaalien vaikutusta Kafkan Muodonmuutokseen ja kysyy, miksi alistumme.

Mikko Remes