...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

KAALISAVIHOITO

Viime koulutuksessa puhuttiin intialaisesta päähieronnasta sekä savista. Tällä kertaa jatkettiin savi -aiheesta.

Savea käytetään useimmiten hiusten puhdistamiseen ennen kasvivärjäämistä, mutta sitä voi käyttää myös hemmotteluhoitona. Koulutuksessa teimme toisillemme kaalisavihoitoja, mikä aloitetaan intialaisella hieronnalla. Sen jälkeen tehdään saviseos, missä kuivaan saveen sekoitetaan keitetyn kaalin vedet, sekä halutessa öljyjä. Saviseos levitetään hiuksiin, minkä jälkeen päähän laitetaan kaalista irrotettuja lehtiä ja lopuksi pyyhe päähän. Savet puhdistavat, kaalilehdet imevät huonoja aineita pois ja pyyhe pitää lämpimänä.

Suhtauduin taas kerran skeptisesti, mutta kun mun päähän pistettiin kaalit, ja vähän aikaa istuin kaalipäänä, tuli tosi rauhallisen levollinen olo. Aivan ihana hoito, ajattelin hemmotella äitiä antamalla joululahjaksi lahjakortin kaalisavihoitoon. Suosittelen sitä myös muillekkin !

SAVET

On kolmea erilaista savea; vihreää ja valkoista savea, ja niiden välissä on rusehtavan väristä savea.

Vihreä savi on niistä tehokkain. Jos suunnittelet kasviväreillä värjäämistä, kannattaa eka ottaa savihoito, koska kasviväri tarttuu silloin paremmin. Syynä tähän on se, että savi poistaa kaikkia kemikaaleja hiuksista, ja saa kaikista eri hiustuotteista yms. tulleen "kalvon" pois, milloin oma hius tulee enemmän esiin luonnollisena, jolloin kasvivärin on helpompi tarttua terveeseen, ja "puhtaaseen" hiukseen.

Vaalea savi on hennoin savista. Se sopii erityisesti vaaleille ja hennoille hiuksille, joihin se tehoaa samalla tavalla kuin vihreä savi, mutta siinä on pienempi teho, koska vaaleat ja hennot hiukset eivät tarvitse niin suurta tehoa, kuin esim. tummempi hiuksiset.

Näiden kahden välissä on rusehtavan värinen savi. Ne sopivat normaaleille hiuksille. Vaikutus on samanlainen kuin muissa, mutta teho on suunnattu niin, että se sopii parhaiten normaaleille hiuksille.