...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Miten kaikki sai alkunsa?

Miten mä oon päässy tähän pisteeseen? Alotin just kymppiluokan, aina ku on aikaa, käyn töissä kampaamo-parturissa, ja kuukauden päästä mulla alkaa ekokampaajan oppisopimuskoulutus, mihin en meinannu päästä, mut pääsinki kaikkien vaikeuksien jälkeen, kiitos työnantajan. Tutustuin mun työnantajaan Johannaan ihan sattumalta, ja melkein heti kättelyssä se sano tykkäävänsä musta ja ottavansa mut työharjotteluun sen kampaamoon. Eli TET-viikkoni viettäisin kampaamossa. Enkä saanu ees suutani avattuu.

Ennen mun TET-työskentelyä, mulla oli hankaluuksia päättää mitä tekisin vanhempana. Olin sillon ysillä, ja kaikki mietti mihin hakisi peruskoulun jälkeen, ja suurimmalla osalla oli jo selvät näkemykset, paitsi mulla. Tottakai mulla on ollu nuorempana kaiken näköisii unelma-ammatteja, mut ei ikinä niin vahvaa, et oisin alkanu vakavasti suunnitella pidemmälle. Olin tottakai miettiny kampaajan uraa, mut en ikinä tosissani. Sit yhtäkkii Johanna tupsahti mun eteen, ja ns. näytti tien.


TET- viikon jälkeen menin takas kouluun. Eka päivä oli tosi outo, koska olin jo tottunu töissä olemiseen. Halusin takas töihin. Huomasin et kattelin mm. bussissa tai kaupungilla ihmisten hiuksia, ja mietin mitä tekisin niille, ja mitä shampoota tai hoitoainetta suosittelisin. Kaverit naureskeli ku olin aina niin innoissani selittämässä mitä tekisin kellekkin, kuka tarvitsee leikkausta, kuka tyvivärjäyksen, kenen hiukset on huonossa kunnossa yms. En ite ees huomannu höpöttävän niin paljon "kampaajaa".