...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Kosmetiikkavalmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyy sosiaali- ja terveysministeriölle

Tämä enteilee hyviä uutisia!
Aikaisemmin kun kosmetiikan valvonta on ollut Työ-ja Elinkeinoministeriön alaisuudessa niin näitä asioita on peilattu  kaupallisessa valossa. Nyt toivottavasti asiaan tulee muutos!
Toivottavasti kosmetiikkaa aletaan käsittelemään terveyden kannalta, sekä hyvässä että pahassa. Se kuinka paljon kosmetiikka pystyy todellisuudessa vaikuttamaan ihon kautta taitaa olla kohtuullisen kiistanalainen asia. Mutta todistettua on että se saattaa joissain tapauksissa olla allergisoivaa ja  jopa  vaarallista.

Toivottavasti nämä uudet ihmiset Sosiaali-ja Terveysministeriössä osaavat katsoa asiaa myös KAMPAAJAN kannalta. 
Toivon kovasti että joku uskaltaisi ottaa jo käsittelyyn tämän uuden työlskentelytavan. Ensin hiukset leikataan ja vasta sen jälkeen värjätään.Eikä hapetevärjättyihin hiuksiin kosketa paljain käsin.
Miksi? No siksi kun tiedetään että värjättyä hiusta käsiteltäessä hiusväri imeytyy kampaajan käsien kautta häneen!
Mitä sitten? Niin on tehty aina. 
Tukes ohjeiden mukaan hapetehiusväri on turvallista jos sille altistuu 6 vk välein 30 min kerrallaan. Tämä ei toteudu kampaajan kohdalla ja KETÄÄN EI NÄYTÄ KIINNOSTAVAN!


"Kosmeettisia valmisteita koskevan lainsäädännön valmisteluvastuu siirtyy työ- ja elinkeinoministeriöltä sosiaali- ja terveysministeriölle vuoden 2013 alusta alkaen. Kosmeettisia valmisteita ovat esimerkiksi aurinkovoiteet, hiusvärit ja kynsilakat. 

Valmisteiden sääntelyn tavoitteena on, että valmisteet ovat turvallisia ihmisten terveydelle. Vastuu kosmeettisten valmisteiden turvallisuudesta on tuotteen valmistajalla ja markkinoille saattajalla. Kosmetiikan valvonnasta vastaavat kuluttajaturvallisuuslain viranomaiset. Markkinoilla olevia kosmeettisia valmisteita valvoo pääasiassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja maahantuotavia valmisteita tullilaitos. Kauneudenhoitopalvelujen valvonta säilyy kuluttajaturvallisuuslain piirissä.


Suomen kosmetiikkalainsäädäntö perustuu EU:n kosmetiikkadirektiiviin, joka korvautuu 11.7.2013 alkaen uudella EU-asetuksella. Uusi asetus korvaa pääosin myös nykyisen kansallisen lainsäädännön."
  
Lisätietojaneuvotteleva virkamies Marilla Lahtinen, STM, p. 050 3589 338
ylitarkastaja Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 064686

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti