...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Verovelka rekisteristä

Hurjaksikin äitynyt keskustelu verovelka rekisteristä hämmentää osaa yrittäjiä. Koska kuitenkin yli 20 000 yritystä on jo vapaaehtoisesti julkaissut verotietonsa.
Miksi siis joku haluaa julkaista vapaaehtoisesti omat tietonsa?
He haluavat näyttää yrityksenä toiminnan läpinäkyvyyden, sen että ei ole mitään salattavaa ja että tämä yritys on hoitanut yhteiskuntavelvoitteensa.
Verovelka on yksi harmaantalouden muoto.Valtiovarainministeriön mukaan yrityksillä on noin 4 miljardia euroa verovelkaa. Tällaisia yrityksiä on arviolta 30 000.  Avoimuudella ja läpinäkyvyydellä on suuri merkitys harmaan talouden kitkemisessä.
Harmaatalous ja vääristynyt hintakilpailu on juuri yrittäjän menestymisen este.
Kuitenkin Suomen valtio joutuu ottamaan tänä vuonna  9,5 miljardia euroa uutta nettolainaa. Ensi vuoden osalta arvio on 7 miljardia euroa. Tämäkin summa olisi 4 miljardia pienempi jos kaikki nämä verot maksettaisi.
“Pimeää työtä ei ole yksistään kassan ohi myyminen. On maksamattomia lakisääteisiä vakuutuksia, on maksamattomia veroja, on tes:in vastaisesti palkattua työvoima jne jne, liian usein keskitytään vain ns. ohimyyntiin. eikö se ole aika edullista olla vaikka vuokrapaikalla, unohtaa maksaa vakuutuksia, unohtaa maksaa alvit ja verot ja yelit, laiminlyödä kirjanpitovelvollisuus. Itse olen nyt vasta tajunnut että tätäkin on. Kaikki tilitoimistot ei ohjeista asiakkaitaan, jos nyt tilitoimistoa onkaan,,, sitä on kuulkaa kaikkea mahdollista, aina ajatellaan pimeän työn olevan vain ohikassan myyntiä, niin itsekin ajattelin ennen kuin silmät aukesi…” Sara Soini, Kauneuskeskus Mona Oy
verovelkaa ei näy jos siitä on tehty maksusopimus ja suunnitelma, on velkojan kanssa asiansa sopinut, silloin ei tälläiseen reksteriin joudu.
Herää siis kysymys, miksi julkinen rekisteri aiheuttaa niin paljon tuskan huutoja?
Tässä asiassa edelläkävijöinä on nyt myös Kampaamot ja Kauneushoitolat jotka ovat halunneet lähteä tälle läpinäkyvyyden tielle ja antaa yrityksenä katsastettavaksi.
Eikä siinä vielä kaikki vaan he ovat antaneet ulkopuolisen tahon tarkastaa veromaksutietonsa lisäksi myös kaupparekisteriote, YTJ-ote , työehtosopimustieto, eläkemaksutieto, liiketoimintakiellot, tapaturmavakuutus
Tämän lisäksi he ovat vielä vapaaehtoisesti sitoutuneet 8 muuhun kohtaan mm antamaan Aidon kuitin, noudattamaa työehtosopimusta, ottamaan vastuuvakuutuksen. kertomaan koulutuksensa…Nämä yritykset löydät http://luotettavakauneus.fi/kartta/
-Jotta tiedät mistä maksat-http://luotettavakauneus.fi/verovelka-rekisterista/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti