...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Lääke josta ei saa puhua - Lääkekannabis


Hyvä ystäväni, kampaaja sairastui MS tautiin ja olen hänen rinnalla kulkiessa saanut tutustua lääketieteen "uusimpaan" tulokkaaseen- Lääkekannabikseen.Matkan varrella olemme törmänneet uskomattomaan määrään ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta. Tämä johtuu uskoakseni paljolti tietämättömyydestä. Siksi halusin kirjoittaa tästä luonnontuotteesta jota on käytetty lääkkeenä Kiinassa yli 2700 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Kannabiksen käyttö lääkkeenä on siis jo vanha ilmiö :)

Lääkekannabis on lääkinnällisissä tarkoituksissa käytettyä, hampusta saatavaa kannabista.

Lääkekannabis ei huumaa – Lääkkeet eivät näin ollen vaikuta samalla tavoin kuin poltettava marihuana. Lääkevalmisteiden aiheuttamat keskushermostovaikutukset ja riippuvuutta aiheuttavat ominaisuudet eivät ole samanlaiset kuin päihdekannabiksen.
Lääkekannabikseen on eristetty vain ne aineet, jotka poistavat kipua ja tulehdustiloja.

– "Kyllä se myös rauhoittaa ja vie pois ahdistusta. Auttaa myös pahoinvointiin ja ruokahaluttomuuteen ja elämänlaatu kohenee. Täysin varmasti ei voi sanoa, etteikö se voisi kuitenkin myös koukuttaa. Monet kannabiksen lääkekäyttöä vastustavat ovat huolissaan juuri kannabiksen riippuvuutta aiheuttavista vaikutuksista, paljon vahvemmat aineet ovat Suomessa laillisia.
– Opiaatit vasta koukuttavatkin.
Niin kutsutut kolmiolääkkeet eli vahvat kipulääkkeet ovat opiaattijohdannaisia. Huumausaineista opiaattijohdannaisia ovat muun muassa heroiini, oopiumi ja morfiini."
Sanoo Turkulaislääkäri Esti Laaksonen joka on kirjoittanut puoli vuotta lääkekannabisreseptejä.

Kannabista käytetään monien eri sairauksien hoidossa. Kannabiksen vaikutus perustuu siinä oleviin kannabinoideihin, joita on löydetty kasvista ainakin 85 kappaletta sekä terpeeneihin, joita on löydetty kasvista yli 200 kappaletta. Näiden yhdisteiden määrät ja suhteet vaihtelevat eri kannabislajikkeissa, minkä takia niillä voi olla hyvin erilaisia vaikutuksia. Eri lajikkeilla on täten erilainen potentiaali auttaa tiettyyn vaivaan. Lääkekäytön kannalta kasvin kannabinoideista merkittävimpiä on kannabidioli (CBD)  ja tetrahydrokannabinolia (THC)

Sativex-kannabislääkevalmiste sai myyntiluvan Suomessa vuonna 2012 sitä käytetään Suomessa MS-taudin lihasjäykkyyteen, elleivät muut hoidot tehoa. Muiden lääkekannabistuotteiden käyttö vaatii lääkärin reseptin lisäksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean erityisluvan. Lupa myönnetään vuodeksi kerrallaan. Suomessa on käytössä viisi lääkekannabisvalmistetta.

Kuitenkin tiedetään jo että tutkimuksen mukaan kannabiksen säännöllinen käyttö saattaa estää diabetekseen sairastumisen.
Kannabiksen kipua lievittävät vaikutukset on tunnettu jo tuhansia vuosia, Kannabis oli vuosina 1842-1942 Euroopan ja Amerikan suosituin tapa hoitaa migreeniä, koska sen positiiviset vaikutukset mm. serotoniinia ja dopamiinia välittäjäaineinaan käyttämiin reseptoreihin ovat hyvin merkittäviä.

Kannabidiolin kyky lievittää tulehdusta ja vaikuttaa immuunijärjestelmään on herättänyt kiinnostusta autoimmuunisairauksien hoidon saralla. Vuonna 2000 New Yorkissa tutkittiin kannabidiolin vaikutusta nivelreumaisella hiirellä, ja saatiin selville sen paitsi hidastavan taudin etenemistä myös suojaavan niveliä vakavammilta vaurioilta. Kannabidioli myös esti krimeerisen kasvainkuoliotekijän tuotannon, joka on yksi modernin nivelreumahoidon tärkeimmistä tehtävistä. Nämä havainnot yhdessä kannabidiolin ja tetrahydrokannabinolin (THC) tulehdusta sekä kipua lievittävien vaikutusten kanssa voisivat tarjota ratkaisun näihin vaikeasti hoidettaviin niveltulehdus sairauksiin.

Tutkijat totesivat että THC toimisi keuhko- ja aivosyöpälääkkeenä. Useissa tutkimuksissa on saatu näyttöä kannabinoidien syöpäsoluja tuhoavasta vaikutuksesta ja mahdollisesti normaaleja soluja tervehdyttävästä vaikutuksesta ja että jopa itse kannabissavu estää keuhkosyövän synnylle tärkeän entsyymin toimintaa. CBD:n on havaittu laboratorio- ja eläinkokeissa sammuttavan monien syöpälajien etenemisestä vastuussa olevan ID1-geenin.
Kannabiksesta saattaa olla apua Crohnin tautiin ja krooniseen koliittiin.

Vaikka aihe onkin kiistanalainen, joukko lääkäreitä on sitä mieltä, että kannabis voi auttaa masennuksen, kaksisuuntaisen mielialahäiriön, ahdistuksen ja vastaavien sairauksien tai tunnetilojen hoidossa. Kannabis on tehokas antidepresantti pienillä annoksilla. Ero lääkkeen ja huumeen välillä on annoksen koko. Tutkimuksen mukaan suuremmat annokset pahensivat masennusoireita, kun taas pienet annokset lievittivät niitä. Liiallinen kannabiksen käyttö altistaa masentuneet potilaat korkealle riskille joutua psykoosiin.

Reseptejä on kirjoitettu myös parkinsonintautiin.

Tutkimuksessa kannabiksen vaikuttavan aineen THC:n todettiin mahdollisesti vähentävän riskiä sairastua Alzheimerin tautiin sekä mahdollisesti hidastavan taudin etenemistä tehokkaammin kuin perinteiset lääkkeet.
Mihin muuhun tästä on? Epilepsiaan? Kauneudenhoitoon?

The massage and spa bussines
http://ireadculture.com/article-3959-medical-cannabis-has-entered-the-massage-and-spa-business.html

Kannabiksen käytöstä astman hoidossa on näyttöä intialaisessa perinnelääkinnässä, mutta se on löydetty myöhemmin myös länsimaisessa lääketieteessä 1800-luvulla.
Juuri kukaan nykyauktoriteeteista ei hyväksy kannabiksen polttamista hoitomuotona astmaan

Tämhän on siis tuote jota voisi itse kasvattaa kotona. Lääketeollisuus menettäisi miljardeja jos ihmiset itse lääkistisivät itsenä omilla lääkkeillään. Tästä ei ole todettu muuta sivuvaikutusta kuin suun kuivuminen. Jäisi siis lääketeollisuudelta saamatta myös sivuoirelääkkeet...

Mitä sinä tekisit jos itse tai joku läheisistäsi sairastuisi ja tässä olisi lääke?

Haluaisin että lukist myös tämän tarinan: " Järkyttävää kohtelua julkisella sektorilla sairaalassa!"
Lähtet:

http://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4%C3%A4kekannabis

http://www.laakekannabis.fi/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=21

http://www.hs.fi/terveys/a1357727753563

http://www.studio55.fi/terveys/article/kannabiksen-laakekaytosta-hyvia-kokemuksia-saanut-laakari-monet-kipulaakkeet-ovat-paljon-koukuttavampia/124194


5 kommenttia:

 1. Se mitä terva ja viina ei paranna, on kuolemaksi

  VastaaPoista 2. En voi lähettää tämän vuonna menestystarinat jostain syystä, joten olen lähetetty tänne. Minulla todettiin eturauhassyöpä 18. lokakuuta 2015. I oli neuvonut minun lääkäri että ainoa vaihtoehdot olivat saada eturauhasen tai on säteilyn siemeniä istutettu minun eturauhasen tai saavat säännöllisesti sädehoito. Kieltäydyin. Tiesin oli oltava muita vaihtoehtoja.
  Olen keitetty Internetin ja löysi runsaasti tietoa kannabiksen öljyn kuivatuksen syöpä. Pystyin saamaan joitakin lääkekannabiksen öljyä (Rick Simpson öljy) siitä andconsumed suositeltua annostusta heinäkuun puoliväliin mennessä. 26. syyskuuta olin syöpä uudelleenarviointi joka koostui MRI kanssa uusinta Teslan 3 MRI kone. Tulokset - NO SIGN SYÖPÄTAUDEISTA! SYÖVÄSTÄ! Yksi niistä asioista, jotka auttoivat minua, mutta menee läpi kaikki tämä oli lukemassa suosittelut ja menestystarinoita, jotka ovat käyttäneet öljyn ja kovetettiin Ja hyvää ruokaa ruokavaliosta. Nyt kun tämä ihana öljy on kovettunut minua, tunnen minun täytyy antaa muiden tietää samoin. Ota rohkeasti yhteyttä Rick osoitteessa: ricksimpsoncanceroil@gmail.com .were i ostanut lääkitys öljyä.

  Kiitos,
  Dante Amato

  VastaaPoista


 3. "Olen täällä ilmaisemaan syvästi lämpimät kiitokseni Rick Simpsonin hamppuöljylle, jonka saan Rick Simpsonilta. Olen nyt jättänyt terveellistä elämää viimeisen vuoden jälkeen. Nyt olen nyt syöpävaurio sovelluksen ja käytön jälkeen. ota yhteyttä lääkäriisi sähköpostitse: ricksimpsonhealthcare1@gmail.com Toivotan teille kaikkea parasta ja hyvää parannusta Kiitos ja Jumala siunaa teitä apuasi, aion auttaa sinua torjumaan syöpää maailmassa.
  Ystävällisin terveisin
  Chicago

  VastaaPoista