...

Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa.
Toiminnan pitää olla rehellistä ja läpinäkyvää.

Kampaamoalan ALV nousee 23%

Hiuspalveluiden arvonlisäverokanta on vuoden alusta 23 %. Joten nykyisiin hintoihin tulee 14% korotuspaineet 1.1.2012.

Kaikki eivät tule valitettavasti hintoja nostamaan vaan ottavat sen ns heti etuna = VEROTON !

Tämä vääristää kilpailua, varsinkin niiden kampaamoiden kohdalla joissa on työntekijöitä.
Tuolinvuokraaja on yrittäjä yrityksessä ja käytännössä häntä valvoo vain verottaja jolla ei ole resursseja todellisuudessa valvoa todellista liikevaihtoa. Verottajankin tiedon mukaan kampaamoalalla on huomattavan paljon pimeää tuloa.

Jos haluat itse varmistua että kampaajasi tekee virallisesti töitä niin tietysti saat kuitin palvelusta jossa ilmenee mm ly tunnus ja veron määrä loppusummasta.
Erittäin hyvä seuranta on HINTA.
Liittojen, sekä työnantaja että työntekijäliitot ovat samaa mieltä siitä että minimi hinta työstä on n 1,23€ / min. Tällöin voidaan kattaa palkka ja siitä aiheutuvat sivukulut , kouluttaa , kiinteät kulut , VEROT ...
Pikaisen laskuopin mukaan miesten hiusten leikkuu kestää n 30 min = 36,90 €.
Jos saat siis hiustenleikkauksesi alle tämän on syytä epäillä .... Pyydä edes kuitti.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi5/1/12 03:55

    Olipa hyvä taxa!
    Tämä taitaa olla taxana vain pääkaupunkiseudulla. Mutta te muut, jotka tätä blogia luette esim pohjanmaalla, tiedoksi että me emme ihan allekirjoita tätä hintaa. Meillä 30min hiustenleikkaus oli vuonna 2011 24e, nyt verokorotuksen jälkeen se on 27e. Kuitin meiltä saa aina. Tuntitaksa meillä on 50e, isommissa liikkeissä varmasti enemmän. Ja hyvin pärjäämme! =)T: Pian myös ekokampaaja

    VastaaPoista
  2. Harvassa paikassa tosiaan tuota maksaa miesten hiuste leikkuu. HInnassa pitää huomioida paikka eli tilan vuokra, käytetyt aineet.... voih, ei se noin yksinkertaista ole. Itse sanoisin pk-seudulla, että alle 30 euron hinnat 30 minuutista on kyseenalaista. Mutta sitten on kampaamoja, jossa leikataa ts. hutaistaan hiukset vartissa tai värin vaikutusajalla väsyneenä.

    VastaaPoista